Ethjulet cykel

1 Cykler og ethjulede cykler

Ethjulede cykler er stadig toppen af poppen.

Mange havde troet at det var en døgnflue, men det er stadig den ethjulede cykel der kan få folket ud i den friske luft. En ethjulet cykel giver dig motion og samtidig holder den dig helt skarp. Jeg har før skrevet om at de i Kina bruger ethjulede cykler på skoleskemaet. Børnene bliver mere glade og så er motorikken og indlæringsevnen også forbedret.

Her i Danmark er det meget normalt at gå til noget hvor den ethjulede cykel er hovedingrediensen. Enten ved en tur i skoven, ligesom på en MTB, eller bare en tur i gymnastiksalen. Mange har deres ethjulede cykel med til sport. Ethjulede cykler bruges til tricks. De kan bruges til at hoppe på, og der er flere og flere der kører i klubben hver uge.

Hvis du selv skal have en af de smarte ethjulede cykler, skal du ikke kun gå efter tilbud på ethjulede cykler, men i aller højeste grad efter de bedste mærker på markedet. De 2 mest kendte er QU-AX og Puky ethjulede cykler. Puky er mest til at køre til skole på og til de små ture. QU-AX er mere til hop, tricks og mere krævende ting. QU-AX står bag OnlyOne som er den billige model af QU-AX modellerne.

Det er jo en cykel. Ikke med kæde (normalt) men med kun et hjul. Derfor skal hjulet være stærkt. QU-AX bygger stærke hjul og deres ISIS-krank er en af verdens bedste. Den bruges også til de professionelle racercykler. Sadlen skal kunne holde til at falde, og de gør den. Skulle det endelig gå galt, kan du købe reservedele til alle QU-AX ethjulede cykler. Alt lige nede fra eger, krank, pedalarme, sadelstang og så videre. Der er tænkt på det hele.

Ethjulede cykler bedst i test, eller i Forbrugermagasinet Tænk, er ikke noget vi har set endnu, men måske kommer der en dag en ethjulede cykler bedst i test. Det kunne være sjovt at se hvilke mærker der ville bestå en test i Tænk Forbrugermagasinet. Men den ethjulede cykel med barnestol, går nok ikke i gennem en test. Og den findes sikkert heller ikke endnu.

Dækkene på den ethjulede cykel er normalt sorte. De smitter af på et trægulv, ligesom en kørestol, og må derfor ikke være i en sportshal. Men heldigvis kan man godt få andre farver som f-eks. gule dæk og hvide dæk.

Kommentarer

Sisse 26 november, 2017
Hvorfor skal jeg købe en af de professionelle når de andre er billiger? Jeg vil gerne betale for at få noget der er lidt beder, men gider ikke betale for noget der ikke er nødvendigt.

Skriv en ny kommentar