Sådan aktiverer du din hund i leg

At have hund i hjemmet er til stor glæde for alle, ikke mindst fordi det er dejligt at have en ekstra plysset ven, man kan holde af, men også fordi man selv bliver et mere glad og aktivt menneske. Hunden skal nemlig helst luftes et par gange om dagen, hvilket også betyder at man som hundeejer oftest selv skal gå turene og aktivere hunden i leg. En aktiv hund er en glad og sund hund og derfor er det meget vigtigt at starte med at gå jævnlige ture og lege sammen, allerede når hunden er hvalp.

Begynd tidligt

Som ejer af en hund – og især en hvalp – er der mange ting man skal have styr på, hvor træning er noget nær det vigtigste. Som sagt er det en rigtig god idé at starte så tidligt som muligt med træning og gåture, så din hund vænner sig til det og ved at det er en del af dens dagligdag. Det handler nemlig om at skabe gode vaner hos både dig og hunden.

Man kan for eksempel skippe sin sædvanlige gåtur ned til stranden sammen med sin hund og i stedet løbe sig en tur, hvor hunden løber ved siden af. På hjemmesiden https://hundensoase.dk/ kan du finde ud af meget mere om hvad en hund rent faktisk behøver for at have det godt.

Gør motion til en leg

For mange giver blot ordet ‘motion’ anledning til væmmelse, men det er netop fordi det bliver tvang og der er nærmest intet sjovt i det. I stedet kan man gøre det til en leg i selskab med sin hund, der også har brug for at komme udenfor og løbe rundt.

Man kan for eksempel tage hunde legetøj med hjemmefra til hundeparken, som kan kastes rundt med eller blive til forhindringer, som både hunden og dig kan hoppe over. Hvis du ikke ejer hundelegetøj, kan du bruge en stor pind til at lege apport med, hvilket sikkert også vil være en fryd for din hund.

To fluer med et smæk

I en travl hverdag kan det være svært at få skaffet sig tid til både at dyrke motion og passe hund, især efter en lang arbejdsdag, hvor man egentlig mest bare har lyst til at slappe af derhjemme. Men det er rigtig godt både for dig og din hund at få bevæget sig lidt – dette gælder især hvis hunden plejer at være alene hjemme og du arbejder på et kontor i en siddestillende stilling i flere timer.

Man behøver selvfølgelig heller ikke at løbe sammen med sin hund hver eneste aften – man kan sagtens lave små ændringer ved for eksempel at tage et nyt stykke legetøj med på gåturen eller en dag ændre ruten, så I får set forskellige omgivelser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *