Smilende baby

Ting du kan lave med din baby

Når man får sit første barn, er det en kæmpestor omvæltning i hverdagen. Ikke nok med at man selvfølgelig pludselig har fået ansvaret for et andet menneskes liv, så tager man også pludselig sig selv i at lave nogle helt andre ting i hverdagen, end man er vant til. I stedet for at gøre alt det, som man gerne selv vil, som eksempelvis at se tv, træne eller drikke øl med sine venner, skal man til at lave en masse ting sammen med sin baby.

Og ja, hvad skal man så egentlig finde på at lave sammen med sin baby? Det kan måske være svært at blive ved med at finde på ting, der er spændende. Derfor får du herunder et par tips til, hvad du eventuelt kan få tiden til at gå med sammen med den lille – eksempelvis hvis du er på barsel og faktisk bruger alle vågne (og sovende) timer på at være sammen med den lille.

Barn i stue

Leg, tegn og hyg derhjemme

Det, som jo selvfølgelig er den nemme løsning, når man skal finde på noget med sit barn, er bare at blive derhjemme. Og hvis man lige lade sin fantasi køre løs, så er der faktisk også uendeligt mange skønne ting, som man kan lave derhjemme med sit barn – også på tværs af mange aldre. Man kan altid sætte sig og kigge i en god bog sammen. Man kan altid sidde og lave noget kreativt sammen. Og man kan altid sidde og kigge på hinanden og rent faktisk sætte pris på, hvor heldig man er at have hinanden. Det er nogle gange de små ting i hverdagen, som gør det.

familie-barsel

Kurser og hold for forældre og babyer

Hvis du har virkelig svært ved at finde frem til nye og spændende ting, som du kan lave med dit lille barn, eksempelvis når du er på barsel, så kan du altid prøve at kigge på nogle af de mange kurser og hold, som faktisk findes for forældre og babyer. Du kan eksempelvis kigge nærmere hos børneergoterapeut Ann Helene Kristensen, der tilbyder nogle forskellige slags aktiviteter, hvor både forældre og babyer er velkomne, så det er i hvert fald en mulighed. 

Man kan, hvis man er interesseret i den slags ud af huset aktiviteter, også kunne nærmere på babysvømning, som også er meget populært, og som faktisk kan være rigtig hyggeligt at gå til – eventuelt med både partneren og barnet. Så har du i hvert fald lidt forskellige muligheder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *