Hunde

Hvilken type hund er bedst for børnefamilien?

Flere undersøgelser viser at børn har rigtig meget glæde og gavn af at vokse op med en hund i familien, og hvis hele familien er enige om at det er et fælles ansvar, så kan en hund være en rigtig god ide.
Det er dog ikke alle hunde der passer lige godt til børn, så derfor kan det være værd at undersøge, hvilken hund der egner sig bedst til jeres familie, inden I køber.  

Hund og familie i seng

Mange muligheder

Der findes mange muligheder for at vælge en hund. I kan eksempelvis tage tests på nettet for at se, hvilken hund der passer bedst til jeres familie – ellers kan I starte med at stille jer selv disse spørgsmål: 

  • Hvor stor skal hunden være?
  • Hvor aktiv har vi som familie lyst til at være med hunden?
  • Hvor meget ekstra rengøring vil vi have?
  • Hvad er vores budget?
  • Hvor social skal hunden være?

Det er alle meget vigtige ting, for hunde er faktisk næsten lige så forskellige, som vi mennesker, og mens en hund faktisk ikke kan holde til at komme på et par gåture, der varer over 30 minutter, så skal andre hunde gerne ud og motionere flere timer dagligt.
Der kan også være meget stor forskel på hunderacernes væremåde, mens nogle hunde er meget mere vagtsomme og beskyttende, og andre er mere legesyge.
Ligeledes er der stor forskel på, hvor meget det koster at have hunden – både i foder, pleje og dyrlægeregninger, så jeres budget er også vigtigt.
Derfor er selve opgaven med at sætte jer ind i, hvilken hund i skal have, faktisk lige så vigtig som selve ansvaret I får, når hunden først er en del af familien. 

Tilbehør til hunden

Mange familier tænker ikke altid over hvor meget man egentlig skal have af ekstraudstyr til sin hund, hvilket også koster en del.
Det er alt lige fra, hundekurv, legetøj, plads, ekstra tæpper, shampoo og andre plejeprodukter, halsbånd og snor til gåtur osv. osv.
Vil man forkæle sin hund lidt ekstra med godbidder og hygge, så kan man faktisk også få et abonnement på en særlig hundekasse hos https://Bullerbox.dk.

Familie med hund på tur

Aktiviteter med hunden

Som familie med hund vil I måske opdage, at de aktiviteter I kan lave ændre sig. Det kan f.eks. være svært at rejse udenlands med hunden i flere uger, eller bare lige tage spontant afsted.
Nogle aktiviteter egner sig særligt godt til hunde, og andre er knapt så gode. De fleste hunde elsker f.eks. en tur på stranden, mens andre hunde hellere vil lege i baghaven.
I kan søge forskellige steder på nettet efter gode aktiviteter til netop jeres hunderace og jeres familie. Er I interesseret i en blog der skriver om børn, dyr og familielivet så læs her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *