mormor læser højt

Børn elsker gode historier

Det er indkodet i vores dna at elske gode historier. Vi har altid fået fortalt historier. Urmennesket blev fortalt, hvordan man jager gennem historier og erfaringer fra forrige jagter. 

Nu hvor historier er en naturlig del af vores liv, så kan vi meget bedre huske historier end information præsenteret på andre måder. 

Information præsenteret på andre måder kan hurtigt blive kedeligt, men information præsenteret gennem historier er sjovt. Derfor er der rig mulighed for at pakke gode budskaber ind i en historie.

bøger med et æble

Hvad gode historier kan for dit barn

Gode historier kan sætte en gnist i dit barns forestillingsevne og fantasi, for når et barn hører en historie, forestiller det sig handlingen udspille sig.

Denne evne til at kunne visualisere er en god evne at træne. Man kan generelt bruge den i hele sit liv. Mange mener også, at de er visuelt anlagte. Det vil sige at de lærer bedst gennem at få noget præsenteret visuelt frem for at høre det, medmindre de selv forestiller sig det.

Små børn er som svampe, så de suger alt til sig og lærer konstant. Derfor skal de stimuleres med gode historier.

Hvis du pakker et godt budskab ind i en god historie, kan historier være med til at danne dit barn. Denne dannelse har stor betydning for barnets moralske kompas blandt andet. Dit barn vil også udvikle livserfaringer gennem, hvad karaktererne i historien erfarer sig.

Så når Klodshans bare går ind og er sig selv og alligevel vinder prinsessens hjerte, så erfarer dit barn, at man skal være sig selv.

børnebøger i skuffer

Elementer i en god historie

Det er ikke alle historier, som du skal danne dine børn med. Det skal kun være gode historier. Hvad indgår i gode historier?

En god historie bør altid indeholde en karakter, som enten er sjov eller relaterbar. Det er ikke nok i sig selv, fordi der skal være en medrivende handling. Hvis du både har nogle gode, relaterbare og sjove karakterer og en medrivende handling, så har du dig en god historie.

Bøger til baby er propfyldt med sådanne gode historier. De er velegnede til, at du læser dem højt for din baby. 

Dit barn vil med stor sandsynlighed få meget ud af at få dem læst højt, så det er helt sikkert din tid værd at læse historierne højt for dit barn. Det er samtidig kvalitetstid, som du også vil nyde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *