Tænkeboks

Det kan være svært at træffe et valg

Det kan være rigtig svært at træffe et valg, hvis der er mange muligheder at vælge imellem. Alle mennesker bliver udsat for dette i løbet af livet, og nogle gange kan man set i baksejlet godt komme til at fortryde nogle af sine valg. Allerede som barn bliver man udsat for at skulle træffe nogle rigtig svære valg. Det er urimeligt at slippe et barn fri i en legetøjsbutik, da det er umuligt at vælge én enkel ting fra hylderne. Er barnet f.eks. vild med barbie dukker, er det umuligt at vælge én blandt 10 flotte barbie dukker.  

Bredt sortiment

Det er svært at vælge 

Når et barn skal træffe et valg, så vil de typisk tage et stykke legetøj ned fra hylden og efter få sekunder fortryde og tage et andet stykke legetøj ned fra hylden i stedet. Nogle gange må barnets mor eller far tage et valg på barnets vegne, fordi det er umuligt at vælge. Det er vigtigt at lære sit barn, at det at træffe et valg ikke betyder, at man på et senere tidspunkt ikke kan få noget af det legetøj på hylderne. Barnet skal vide at der er flere muligheder og dermed ikke panikker over kun at kunne vælge én ting i legetøjsbutikken. Som forældre skal du åbne barnets øjne således, at barnet godt kan se, at man f.eks. kan ønske sig de andre barbie dukker på et andet tidspunkt. 

Det er svært at sortere valgmuligheder fra 

Som voksen bliver det ikke nemmere at træffe beslutninger. At stå i en møbelbutik og skulle udvælge et kaffebord blandt mange, kan være et svært valg. Der er mange parametre at forholde sig til, da både pris og udseende på bordet skal passe sammen i en større helhed. Derudover skal du være sikker på, at det nye møbel passer derhjemme til de andre møbler. Her kan du f.eks. se et bredt sortiment af møbler og få en fornemmelse af hvor svært det kan være at sortere muligheder fra. 

Et svært valg

Følg din mavefornemmelse 

Uanset om du er barn eller voksen er det vigtigt at følge mavefornemmelsen i forbindelse med valg af ting. Det kan sagtens være at du på et tidspunkt fortryder dit valg, men så kan du altid lave valget om og dermed købe noget andet i stedet. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *