Barn der sover

Sådan indretter du det bedste soveværelse til dit barn

Du vil dit barn det bedste; derfor vil du også sikre dig, at dit barn sover godt. Du kan gøre mere end at sørge for at de har en aktiv hverdag; indretningen af deres soveværelse kan faktisk også gøre en forskel. Her kan du se nogle tips til, hvordan du indretter dit barns værelse for at forbedre deres søvn.

boerneværelse

Prioriter komfort og tryghed

Det vigtigste, for at få dit barn til at falde til ro, er komfort og tryghed. Hvis du ikke er sikker på, hvad dit barn finder trygt, kan du altid spørge dem. Mange børn er bange for det ukendte, for eksempel som mørke eller fantasimonstre. Derfor kan det være smart at ting som åbne skabe og vinduer uden gardiner ikke kan ses fra sengen, blandt andet fordi deres fantasi nemt løber af med dem, hvis barnet kan se dem. 

Find de rigtige gardiner

Mange børn er bange for mørke, men hjernen har brug for mørke for at falde i søvn. Derfor er du nødt til at finde den rigtige balance i mellem tryghed og det rette miljø til at falde i søvn i. Mange børn finder tryghed i at se en smule lys under deres dør, fordi det lader dem vide, at deres familie stadig er i huset. Hvis værelset ellers har gode mørklægningsgardiner, bør det lille lysindfald fra døren ikke distrahere for meget. 

Undgå distraktioner så meget som muligt

Sidst men ikke mindst, skal du overveje hvad dit barn kan blive distraheret af ved sengetid. Hvis der ligger legetøj spredt ud over gulvet, bliver de så fristede til at blive oppe og lege? Eller falder de til ro ved at lade øjnene glide over deres omgivelser? Det er noget, du kan snakke med dit barn om, og du kan også kigge til dem engang i mellem efter de er blevet lagt i seng. Din tilstedeværelse er også med til at skabe tryghed. Vil du have flere tips til hverdagslivet, kan du finde dem på boligindhold.dk.

Barn der leger

Den rette indretning af soveværelset

Søvn er vitalt for hjernens udvikling, så det er utrolig vigtigt, at dit barn får al den søvn, som de har brug for. Om natten skaber hjernen forbindelser imellem de oplysninger, vi har indsamlet i løbet af dagen, og får hjernen ikke tid til at gøre det, bliver den stresset. Derfor gælder det om at skabe den bedste indretning af soveværelset som muligt, så dit barn kan sove godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *