Mor og baby

3 gode råd til dit barns udvikling

Som nybagte forældre kan der være masser af bekymringer, da man naturligvis ønsker at give sit barn den bedste start på livet som overhovedet muligt. Dog findes der ikke den perfekte forældremanual, da alle børn er forskellige. Det er derfor dig som forælder, der bedst kan vurdere, hvad der er bedst for netop dit barn. 

Dog er der en række gode tips til, hvordan du eventuelt kan hjælpe dit barn godt på vej til en positiv udvikling. Læs med her og bliv klogere. 

Barnets foelesans

Stimuler dit barns følesanser

En vigtig del af at et spædbarns udvikling, det er at få stimuleret sine sanser og motorik.

Når et barns sanser vækkes, så får det automatisk lyst til at opleve mere. Et godt sted og starte kan være ved barnets følesanser. 

En god måde at stimulere følesansen på, det kan være ved at nusse dit barn over hele kroppen. På denne måde vil dit barn blive klogere på sin krop, og få en fornemmelse af hvad der føles rart, og hvad der gør ondt. 

Stimuler dit barns muskelsans

En anden sans, som også er vigtig at få stimuleret hos sit barn i en tidlig alder, det er muskelsansen. Muskelsansen er med til at give dit barn en ide om, hvad det kan bruge muskler og led til. Sansen kan du effektivt stimulere ved eksempelvis at lade barnet hoppe op og ned på dit skød, da dette er en god måde at stimulere dit barns muskelsanser i benene. 

Når barnet er blevet gammel nok og nogenlunde selv kan række ud efter ting, så kan det også være super effektivt, hvis du skruer lidt ned for serviceniveauet og lader dit barn blive en smule udfordret. På denne måde bliver dit barn tvunget til selv at bruge sin muskler og led og vil dermed få en større fornemmelse af, hvor mange kræfter kroppen har. 

Glad baby

Støt dit barn i at kravle 

De fleste babyer lærer typisk at kravle af sit selv omkring 8 måneders alderen. Men på trods af, at de lærer det af sig selv, så har det alligevel stor betydning for dit barn at have en følelse af, at du er nærvende og støttende under denne udvikling. Dette kan du eventuelt være ved at snakke til barnet, imens det kravler rundt på gulvet og give den noget spændende at kigge på. 

Det er naturligvis også super vigtigt, at du sørger for nogle trygge rammer, således at dit barn trygt kan kravle rundt uden at komme til skade. En god løsning til dette, kunne være ved at investere i en kravlegård. Med en kravlegård kan du med ro og tryghed i maven, lade dit barn frit kravle rundt og udforske sin motorik og sanser.
En kravlegård er også super nem at have opbevarende og have med sig på farten, da de fleste modeller kan klappes sammen og medbringes i eventuelt bilen. 

Med disse tre råd in mente som forældre, så bør du ikke skulle bekymre dig om dit barns udvikling. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *