børneleg

Miljøbevidsthed i børnehøjde

Rigtig mange danske borgere er miljøbevidste. Rigtig mange er blevet det i langt højere grad efter at klimaet i den grad blev sat på dagsordenen til Folketingsvalget 2019. Rigtig mange levere en grønnere tilværelse eller ønsker at ændre den yderligere. Men hvorfor så ikke også inddrage børnene i, hvorfor det er så vigtigt, at vi handler nu?

Rigtig mange er miljøbevidste

Der er næsten ingen, der længere slutter sig til den overbevisning at global opvarmning er ikke er skabt på grund af vi menneskers adfærd på denne jord. Der er rigtig mange der gør små og store ting hver dag, der indikerer, at vi ønsker at være med til at gøre en forskel i det store eller i det små. Det viser også bare at vi tager problemet alvorligt, når vi bevidst vælger det miljøvenlige frem for et andet eventuelt nemmere valg.

Blot en ting som affaldssortering, at man bruger vedvarende og miljøvenlige energi i hjemmet, sparer på vandet og benytter sig af genbrugsmuligheder. Det er eksempler på adfærdsmønstre, der bliver gjort hver dag både af ældre og unge. Venstre – og højreorienterede. Og så er der jo ikke mindst den helt store investering og forskel du kan gøre i og for et grønnere miljø. At anskaffe dig en elbil. Så meget mindre vil du nu udlede af CO2 op til vores atmosfære, nu hvor alle dine køreture bliver grønne!

Det er også godt at inddrage børnene

Men her er det også muligt at inddrage børnene. De har også godt af at være bevidste om, at de er med til at gøre en forskel ved at ændre deres adfærd. Børn elsker at føle sig vigtige, så det opfordres klart til også at rose dem for handlinger, I eventuelt altid har bedt dem om at gøre – også før i blev miljøbevidste på denne måde folk er i dag. Hvis bølgen de sidste år også har ændret jeres bevidsthed yderligere og gjort jer lidt skarpere angående at leve grønnere, mere energi – og miljøvenligt.

Børn_leg

At inddrage det i form af leg er selvfølgelig det helt optimale. Køb eventuelt en el-legetøjsbil til dine kære små hos de populære, El legetøjs biler. Fortæl dine børn, eller de børn, der skal have denne gave, at de kører rundt i en elbil og hvilket godt aftryk, der dermed er med til at sætte på vores jord.

Mange vil her træde frem og mene, at det tager overhånd at pådutte børnene denne bevidsthed om, at det står skidt til med planeten. Det er unødvendigt at skabe frygt i deres hoveder. Det er vel også rigtig nok, men det er også muligt at inddrage dem uden at gøre det så alvorligt. Lade dem være børn, mens man opdrager dem miljøbevidst – bl.a. med en el-legetøjsbil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *