Efterårsvejr

Gode lege til efteråret

Selvom det kan være fristende at lade børnene eller dig selv være inde hele efteråret, er det både sundt og sjovt at nyde den lidt køligere luft udenfor. Samtidig kan i nyde at se farverne på træerne skifte fra grøn til orange om efteråret, hvilket altid er smukt. Så selvom efteråret både kan være koldt, vådt og blæsende, er det en god mulighed for at få noget frisk luft. Herunder er der nogle ideer til, hvad i kan lave i det flotte efterårsvejr.

barn i efteråret

Alle leger med vand 

De fleste synes, det er sjovt at lege med vand, så hvorfor ikke udnytte det, inden vejret bliver alt for koldt. Hvis det for eksempel har regnet meget, kan det være sjovt at efterligne H. C. Andersens historie med tinsoldaten. Her kan i enten lave en papirbåd eller bruge et blad som båd til Lego-figurer eller små dukker, som så kan få sig en sejltur i en vandpyt. Regnvejr kan også bruges til at hoppe i vandpytter. I kan eventuelt lave en konkurrence om, hvem der kan lave de flotteste, højeste eller vildeste sprøjt med vandet. Her kan det være en god ide at have regntøjet klar. Hvis ikke du allerede har noget regntøj, er efterårets Black Friday den perfekte mulighed for at købe noget nyt og lækkert regntøj til dig og din familie, som kan bruges hele efteråret. Hvis du ikke er så meget for at dig og dine børn bliver helt gennemblødte, kan i modsat også lege vandpytterne er giftige, og se hvor mange I kan hoppe over – både store og små kan være med her, da størrelserne på vandpytterne er meget forskellige. Lav en konkurrence om hvor langt i kan komme på jeres gåtur uden at ramme en eneste vandpyt.

Flyve med drage

Du har helt sikkert fløjet med drage, da du var barn. Og hvis ikke du har, er det slet ikke for sent. Efteråret er den perfekte sæson til at flyve med drage, da det her blæser mere end i de andre årstider. Så tag ungerne under armen og find et blæsefyldt sted – ofte er strande eller store marker gode, da der ikke er bygninger eller andet til at stoppe vinden. Hvis i vil gøre projekt-drage endnu mere personligt kan i, i stedet for at købe en drage, lave jeres egen. Prøv for eksempel at søge på nettet efter en guide til, hvordan i helt selv kan bygge en drage fra bunden af. 

dreng leger i efteråret

Ud i naturen 

Hvis alt andet fejler kan en simpel tur til en bålplads være en god løsning til en efterårsdag. Lav et bål i kan varme jer på og inddrag eventuelt børnene i, hvordan man kan lave mad over bålet. De vil elske at blive inkluderet. Under jeres udflugt kan i lede efter kogler eller kastanjer, som i kan bruge som festligt pynt resten af efteråret. Hvis det virker lidt voldsomt at tage på en egentlig udflugt, kan i også investere i en rygeovn. Så kan børnene i stedet finde blade og kogler i haven, mens i får følelsen af mad fra bålet igennem rygeovnen. Se her efter mange forskellige slags rygeovne i forskellige prisklasser. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *