hundeleg

Fysiske aktiviteter du kan lave med hunden

Det er vigtigt, at du får hunden aktiveret i løbet af dagen. Måske er du ved at løbe tør for gode ideer til fysiske aktiviteter med hunden. Det er dog ikke de store remedier, der skal til for at holde hunden beskæftiget. Nogle gange kan en hundesnor og hundens nysgerrighed være nok til at aktivere hunden fysisk. Hvis du mangler ideer til aktiviteter, kan du få inspiration her.

Udforsk naturen

Der findes mange smukke naturskønne områder i Danmark, som hunden med sikkerhed vil nyde at udforske. Det kræver blot, at du har et halsbånd, en hundesnor og en nysgerrig hund. Måske har du en fast gå-rute, som du plejer at gå med hunden. Ved at skifte rute kan du holde hunden beskæftiget, da der er mange spændende ting på den nye rute, som skal udforskes.

Du kan også tage hunden med på ferie. Her får hunden lov til at opleve helt nye omgivelser, og det kan være med til at aktivere den fysisk. Det kan være spændende at opleve helt nye områder, og desuden hjælper hunden også med at holde dig aktiv.

hunde

Lav forhindringsbaner

Det kan være, at du allerede har gået mange forskellige ruter med hunden og derfor mangler inspiration til at beskæftige hunden på en anden måde. Hvis du har en stor græsplæne i haven, kan du lave en forhindringsbane til hunden. Du behøver ikke at købe agilityudstyr til haven, da du sagtens kan bruge remedier fra garagen. Måske har du to spande og en kost i skuret, som hunden skal prøve at hoppe over. Det kan også være, at du har noget træ i skuret, som kan laves til en rampe til hunden.

Sådan en forhindringsbane kræver koordination og en hel del energi. Det er derfor vigtigt, at hunden har et sted i hjemmet, hvor den kan hvile ud. Du kan finde en god hundemadras, hvor hunden kan sove trygt om natten. Næste dag er den veludhvilet til flere udfordrende aktiviteter.

Tag til vandet med vandhunden

Måske er din hund helt pjattet med vand. I så fald kan du aktivere hunden ved at tage den med på tur til vandet. Der findes heldigvis mange fine strande i Danmark, hvor du kan aktivere hunden. Hvis du har hundelegetøj, som kan tåle vand, kan du kaste det ud i vandet og lade hunden hente det. Den vandglade hund bliver helt legesyg, når den løber ud i vandet. Det er en nem måde at aktivere hunden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *