klatrevæg

Indret det sejeste legeværelse til ungerne

Går du med nogle idéer om, at dine unger skal have det sejeste legeværelse, og ved du lige, hvordan det skal indrettes, så er der måske ikke så langt fra tanke til handling. Mange af den slags planer har det med at sande til, fordi hverdagen står i vejen med alle dens mange krav.

Nogle af planerne fortjener dog at blive realiseret, det fede legeværelse er sådan en.

mal baner på gulvet

Indret, og opbyg rummet selv

Første skridt i retningen mod det seje legeværelse er at finde et egnet rum i boligen. Når det er gjort, så skal rummet tømmes fuldstændigt. Herefter går du i gang med at udvikle en skitse til, hvordan det skal indrettes. Detaljerne afhænger naturligvis af børnenes aldre, men tænk gerne ud af boksen. Det gør børn. Er ungerne store nok, så tag gerne dem med i processen.

Tænk også gerne i noget med nogle aktiviteter og noget med at udnytte rummet fuldt ud – også i højden. Når skitsen er på plads, går du over i næste fase, der handler om at overføre idéerne til selve rummet. Det kan godt være, at det så nemmere ud på papiret, men meget kan lade sig gøre. 

Tænk også både vægge, loft og gulv med ind i skitsen.

Realiser planerne

Så kommer fasen, hvor idéerne skal omsættes til virkeligheden. Begynd med at male. Der kan være hinkeruder, baner eller lignende på gulvet, der kan være mål eller skiver på væggene og der kan være motiver eller lignende i loftet.

Herefter skal diverse elementer sættes ind i rummet. Pas på ikke at overfylde rummet, da der skal være plads til aktiviteter. 

I loftet kan du hænge kroge til klatretov, gynger, ringe, rebstiger og så videre. På væggene kan der være basketkurve, ribber, klatrevæg og så videre. På gulvet kan der være madrasser, en trampolin og så videre. Tænk i aktiviteter, og tænk i fleksibilitet, sådan at rummet kan bruges til mange forskellige ting.

legehus

Specialbygget rum

Skal du have bygget noget helt unikt til legeværelset, som en hule, en trappe, et legehus, et klatrestativ eller lignende, så kan du enten bygge det selv eller få en fagmand til det. Her kan det godt betale sig at gå efter de gode tilbud. Ofte er specielle byggerier og bestillingsopgaver temmelig dyre, og derfor kan du med fordel gå efter den bedste pris.

Afhængigt af hvad der skal være i sådan et rum, så kan udgifterne godt løbe op. Du kan eventuelt starte med nogle færre aktiviteter, måske dem der koster mindst at lave, og så bygge rummet op efterhånden. Så vil der også være en vis udvikling og fornyelse i rummet, hvilket kan være ekstra motiverende for ungerne.

Du bør også tænke på rummet størrelse og på, om du bor i et hus eller i en lejlighed. Bor I i en lejlighed, er der nok nogle af de her nævnte forslag, der ikke er realistiske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *