barn

Naturen i din baghave er den perfekte legeplads

Naturen er helt speciel. Det er dér, vi som mennesker har vores oprindelse. Det er dér, vi søger hen, når vi har brug for at samle tankerne. Og det er dér, vi kan blive underholdt på den bedst tænkelige måde.

Hvis du savner et sted at lege med dine børn, så tag dem ud i naturen. Eller endnu bedre: Sørg for at din baghave er så naturlig som muligt, så børnene både kan underholdes, trives og dannes i baghaven.

Hvorfor er naturen så vigtigt?

Naturen har alt, hvad du skal bruge. Vores sind er gearet til at passe ind i naturens rammer, og derfor føler mange også, at det er afstressende at befinde sig i naturen. At få et pusterum fra det moderne livs teknologi og sociale medier har ofte en positiv effekt.

blomster

Naturen byder også på mange forskellige legeredskaber. Du kan fange fisk i en å, klatre i træer og lege gemmeleg i buskadset. Men du behøver ikke at befinde dig i en vild skov for at opleve denne åbne legeplads. Hvis du indretter din have med træer, buske og blomster, er der også rig mulighed for at dine børn kan blive underholdt dér dagen lang.

Plant blomster med dine børn

Når dine børn skal lege, er det vigtigt, at de på samme tid også får noget læring ud af det. Leg skal ikke bare være underholdning, men også en måde at blive dannede mennesker på – derfor er naturen et godt sted for børnene at slå sig løs.

Du kan for eksempel lære dem, hvordan de passer på haven – og dermed naturen i det hele taget. Ved at lære dem hvordan man planter en blomst, kan du også samtidig lære dem en del om empati. Man skal jo føre en blid hånd og have tanke på blomstens velbefindende for at den overlever og bliver smuk.

Bunddækkeplanter har mange fordele, og du kan slå flere fluer med ét smæk ved at lade børnene dyrke dem i haven. Med disse planter skaber du både en flot bund i haven, og så bevarer du også en del af havens naturlige og rå image.

pige

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *