Sovende barn

Sover dit barn dårligt om natten?: 3 mulige grunde til at dit barn har søvnproblemer

Både børn som voksne kan fra tid til anden opleve problemer med at sove; Dette er nemlig en helt naturlig ting, som sker for alle. Det er dog rigtig frustrerende, hvis disse problemer fortsætter over tid – specielt når det er ens barn, som har svært ved at sove. 

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvorfor dit barn ikke kan sove, så læs med herunder og få 3 mulige grunde til, at du barn oplever søvnproblemer. 

Smilende barn

1. Skærer dit barn tænder?

Forskere mener, at skæring af tænder i søvne kan indikere et søvnproblem. Når man skærer tænder, så kommer man til at spænde kæbemusklerne, hvormed tænderne bliver presset hårdt imod hinanden, hvilket i længden skader dem. 

Hvis dit barn derfor ofte ikke kan sove pga. hovedpine eller ondt i kæberne, så kan det være, at de skærer tænder, når de sover. Man bør behandle dette med en bideskinne, så snart man opdager det, sådan at man hurtigst muligt skåner tænderne. Du kan finde de bedste bideskinner på https://skinne.dk/

2. Bruger dit barn IPad inden sengetid?

IPad’en kan være en god hjælper, når der skal fortælles godnathistorie. Desværre er det blå lys, som skærmen udsender, ikke særlig god for nattesøvnen. Det blå lys stimulerer nemlig hjernen og gør den ekstra opmærksom. 

Dette betyder altså, at i stedet for at hjernen falder til ro og gør klar til at sove, så bliver den vækket af det blå lys og gør klar til aktivitet. Dermed kan det være svært at falde i søvn. Eksperter anbefaler, at både børn og voksne undgår blå lys fra tv, IPad og telefoner 1-2 timer før sengetid. 

Undgå skærme inden sengetid

3.  Nus dit barn til søvne 

Selvom man prøver alt; faste sengetider, ingen skærme osv. så er det bare ikke altid, at det hjælper. Hvis dit barn stadig har svært ved at sove, så kan du prøve at nusse dit barn til søvne. 

Berøringer kan nemlig påvirke dit barns hjerne og nervesystem, sådan at det kommer til at slappe af. Massér deres fødder, nus deres ansigt eller nuller deres hænder; gør lige præcis dét, som afslapper dit barn mest. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *