Spisende_familie

Simremad: Gør madlavningen til en leg

Som forælder kan det ofte være surt at skulle opretholde familielivet. Indkøb, madlavning og rengøring er tjanser, som følger med i det at være en familie, men det gør dem desværre ikke sjovere. 

Der er dog måder, hvorpå man kan komme udenom det sure aspekt af de opgaver, som din rolle i familien fordrer. Der er mange fronter hvorpå der kan forbedres. En af disse fronterne er madlavningen. Selvom nogle er glade for at lave mad og nyder denne opgave, er det ikke alle. Hvis du synes madlavningen er blevet en sur tjans, kan du læse med her for at få inspiration til, hvordan madlavningen bliver til en leg. 

Først og fremmest kan det gøres sjovt ved at inddrage resten af familien og dernæst er der mange måder, hvorpå madlavningen bliver markant lettere generelt for eksempel ved overvejende at lave simremad.

Baby_med_kokkehue

Inddrag børnene

Som nævnt ovenfor bør du overveje at inddrage børnene og din ægtefælle, hvis ikke I skiftes til at lave mad. Før i tiden var det som bekendt moderens og hustruens rolle at kokkerere. Madlavningen er dog en helt udmærket mulighed for at komme tættere på hinanden som familie, og samtidig er det en god anledning til at lære børnene om den kulinariske verden og om det ansvar, der følger med at stifte en familie (hvis de er lidt ældre). 

Det er en misforståelse, at børn ikke kan være med i køkkenet. Specielt når I laver lettere retter, der passer sig selv som for eksempel simremad kan børn sagtens være med, naturligvis under voksent opsyn. 

Børnene vil helt sikkert også synes, at det er sjovt og få lyst til at medvirke i flere af de huslige pligter. Måske kan du endda få lille Ingrid til at fatte interesse for grøntsagerne derved.

Familie_på_indkøb

Her finder du inspiration til madlavning

Der findes talrige forskellige medier, hvor du kan finde inspiration til nem aftensmad. At pege folk i én retning nytter ikke noget, nu hvor udbuddet er så stort. Mulighederne strækker sig lige fra facebookgrupper til den klassiske kogebog. Det kan være en god ide at vælge en nyere kogebog, eftersom madlavningen bevæger sig i takt med kulturen. Derfor vil en gammeldags kogebog fra halvfjerdserne for eksempel sjældent indeholder retter, der er kød- eller glutenfrie. 

På samme måde må man også være kritisk, hvis man forsøger at finde en facebookgruppe. Du kan med fordel være med i flere. For eksempel én, der omtaler vegetarretter, og én der omtaler simremad. Du kan også finde blogs og online opskrifter ved at søge på din foretrukne søgemaskine. Her findes der masser af forskelligartede temaer, men den klart nemmeste type aftensmadsretter, der både smager godt, er billigt og nemt, er simremad. Grundlæggende er det bedste tip at udvide horisonten og inddrage familien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *