Luftgevær på taske

Voksenleg i naturen med et luftgevær

Mangler du en hobby, der træner præcision, fokus og ro i kroppen, og vil du gerne ud under åben himmel? Hvis du kan svare ja til dette og er fyldt 18 år, bør du overveje at købe et luftgevær.

Når først du har geværet, kan du næsten gå i gang med det samme. Du behøver i virkeligheden ikke andet end et privat, større areal og noget at skyde efter – om det er en skydeskive eller bare et par tomme dåser er helt op til dig. 

Sigtekorn på luftgevær

Hvad har du brug for?

Inden du køber et luftgevær, skal du overveje, hvad dit gevær skal kunne. Det er vigtigt at tænke over geværets kaliber: har du ikke jagttegn eller våbentilladelse er det let, da du så kun må købe, eje og bruge et gevær med en kaliber på maks. 4,5 mm. Har du derimod tilladelse til mere, findes der også f.eks. kalibre på 5,5 mm og 6,35 mm – dit valg afhænger af, om du f.eks. kun skal bruge det til jagt af små dyr, eller om du har brug for at kunne nedlægge større bytter.

 Luftgevær sigter

Mange muligheder

Når du endelig står med dit nye gevær i hænderne, kan du slå dit indre legebarn løs. Du kan nu omdanne et areal på din grund til den skydebane, du altid har drømt om – så længe du sikrer dig, at hverken dyr eller mennesker kan blive ramt – og har du jagttegn eller våbentilladelse, kan du gå på jagt i det fri med et præcist, pletskydende gevær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *