Barnehænder bygger med klodser

Giv alderssvarende gaver til børn – Sikker leg

Når det kommer til børn og legetøj, så er sikkerhed det vigtigste. Vi kan ikke lade vores børn lege med noget, der er farligt for dem. Børn forstår nemlig ikke selv at passe på. Det er os voksne, der skal passe på for dem. Det gør vi blandt andet ved kun at give dem alderssvarende legetøj.

Skal du give en gave til et barn, så vælg noget, der passer til barnets alder. Der er strenge krav om, at børnelegetøj skal være mærket. Så kan du nemt se, hvad der ikke er sikkert.

Der er også andre fordele ved at give alderssvarende gaver. Hvis børn leger med legetøj, der passer til deres alder, vil det støtte deres udvikling. Den bedst mulige støtte til den bedst mulige udvikling er også en vigtig ting.

Mor og barn læser i bog

Baby

Når det kommer til gaver til baby, skal sikkerheden være i top. Der må ikke være små dele, som den lille kan komme til at sluge. Det skal heller ikke kunne vikle sig rundt om babyens hals. Heldigvis er der strenge krav om mærkning, så der er noget, du kan gå efter.

Til den helt nye baby skal legetøjet være simpelt. Der må gerne være lidt, der udfordrer sanserne, men det behøver ikke at have en masse funktioner.

Når babyen bliver lidt større, kan legetøjet blive mere avanceret. Det handler dog stadig meget om sanseaktivering. Baby skal mærke, se, høre og smage, hvordan legetøjet er. Det giver nogle oplevelser med verden og alle de ting, man kan møde i den.

Tumling

Det lidt større barn, der begynder at bevæge sig rundt, skal have nye udfordringer. Sanserne må stadig gerne blive aktiveret. Men nu skal balancen og motorikken gerne tænkes ind i legetøjet. Det vil støtte tumlingen i sin udvikling. Selvfølgelig stadig med sikkerheden i top.

 Musikinstrumenter

Større børn

De større børn, der kan forstå instrukser, kan godt få legetøj, der ikke er så sikkert. Nu kan legetøjet fokusere på at støtte barnets udvikling. Legetøj, der lærer barnet om bogstaver og verden omkring os, vil være passende.

Skal du finde en gave til et barn, der er endnu større, kan det blive svært. Når børn bliver store nok, har de danne deres egne meninger om, hvilket legetøj der er sjovt. De store børn vil måske ikke engang kalde det legetøj. Men skal du finde en gave til et barn i skolealderen, så spørg forældrene. De har en idé om, hvad barnet kan lide.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *