Hyggelig_have

Sådan gør du din have skønnere for hele familien og fremmer udendørs leg

I en tid, hvor iPads og smartphones er det mest promente legetøj i et barns opvækst, er det endnu vigtigere end det tidligere har været at sørge for, at ens barn holder sig aktivt. 

En måde at gøre det på, er ved at gøre sin have indbydende, og legevenlig, så ens børn får lyst til at løbe direkte ud i den, efter en lang skoledag hvor hovedet trænger til frisk luft. 

Udendørs_leg

Sådan gør du haven til familiens samlingspunkt

En varm sommeraften kan næsten ikke bruges et bedre sted end i haven. 

Derfor er det vigtigt at indrette haven, så der er plads til hele familien. Her skal der være plads til grin, glæde og masser af leg. 

På denne måde får man børnene til at være mere udenfor, og samtidig sørger man for at haven bliver familiens samlingspunkt. Leder du efter nyt legetøj til haven er legforalle.dk et perfekt sted at lede. 

Havens udseende er vigtigt 

For at både børn og voksne har lyst til at bruge haven, er det vigtigt at den ser flot og indbydende ud. For at børnene har lyst til at løbe og lege i haven, skal den være flot og ligge op til kreative eventyr og konkurrencer. 

Man behøver på ingen måde at hive alle sine planter op og anlægge ny græsplæne, men med små justeringer kan man let få haven til at se frisk og indbydende ud. 

Eksempelvis kan man sætte ny hæk med en færdighæk, hvor hækkeplanterne allerede er store og klar til at afskærme haven, modsat de helt nye, små hækkeplanter. Se her, hvis du vil være klogere på disse hække.

Havearbejde_barn

5 tips til et vellykket haveprojekt – for både børn og voksne 

  1. Engager dine børn i selve processen. Hvad er deres ønsker til haven? Hvad for noget legetøj ønsker de sig, til brug i haven? På legforalle.dk finder du en masse legetøj til udendørsbrug. 
  2. Børnene kan sagtens være med til at hjælpe til i haven med de praktiske ting. Havearbejdet kan nemt gøres til en leg. 
  3. Indret haven så den både kan nydes af de voksne, men også så, at der er plads til, at børnene kan være kreative og lege lige så meget som de har lyst.
  4. Hold mange pauser. For at det skal blive ved med at være sjovt for alle at deltage i havearbejdet, er det vigtigt at tage pauser. Server et glas saftevand for ungerne, og sæt dig i et par minutter og læs nyheder på dagens.dk.
  5. Hav tålmodighed og lad børnene sætte sit eget præg på haven. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *