Hvordan du finder aktivitetstæppe til den lille?

Hvordan du finder aktivitetstæppe til den lille?

Den lille baby skal stimuleres. Og her finder du mange muligheder indenfor lærerigt legetøj der passer til aldersgruppen.

En af de meget populære ting indenfor legetøj til de små, er et aktivitetstæppe med farver, lyde og hængende legetøj.

Hvis du overvejer at købe dette legetøj til den lille, finder du her svar på, hvordan du finder aktivitetstæppe til den lille.

Hvor skal aktivitetstæppe bruges?

Aktivitetstæppe skal selvfølgelig bruges derhjemme. Men har du også behov for at kunne tage det med dig, når du og den lille skal ud af huset på besøg?

Aktivitetstæppet er velkendt for den lille, og samtidig praktisk med et blødt underlag han/hun kan ligge på. For ikke at glemme, at legetøjet vil aktiverer ham eller hende når du besøger en veninde, familie eller andet.

Hvis tæppet kun skal bruges derhjemme, har du frit slag på hylderne over de mange typer der findes. Men hvis du gerne vil købe et ”mobil” tæppe, vil det være en fordel at kigge på noget praktisk der kan pakkes sammen. Her vil en størrelse, der lige kan tages under armen være det bedste, for der skal også huskes alt det nødvendige til pusletasken m.m.

Hvis du ønsker et nemt overblik, finder du de populære modeller i denne aktivitetstæppe test på Morsunivers. Her finder du forskellige typer og prisklasser.

Farverig og meget legetøj eller ej?

Det æstetiske kan måske være en vigtig ting i forhold til, hvilket tæppe der skal købes. For aktivitetstæppet kommer til at ligge inde i stuen, og her vil et Fischer Price tæppe i meget vilde farver måske være lidt for grimt i forhold til din smag. Samtidig skal du også købe et tæppe der kan aktiverer den lille, så det er en balancegang.

Heldigvis behøver de helt små ikke så meget stimulans, så der kan sagtens findes et godt kompromis i det store udvalg.

Helt ligesom du skal tage stilling til, om du skal have et aktivitetstæppe med legetøj og i så fald, hvor meget. Motorikken skal styrkes, og her vil tæpperne med bøjle og hængende legetøj også være det sjoveste for den lille. Du finder smagfulde tæpper med få stykker legetøj og knitrende lyde hvor der kan tilføjes legetøj efter behov.

Vælg aktivitetstæppe med lyd?

Mange tæpper har en sektion hvor der kommer knitrende lyd når den lille rammer sektionen på tæppet med lyden. Men du finder også en del modeller med indbygget musik og forskellige lyde som f.eks. dyr.

Babyer efter 3 måneders alderen reagerer på lyde, og det kan være sjovt. Men som forælder kan den lidt halvdårlige og monotome musik eller dyrelyde godt gå hen og blive et irritationsmoment.

Hvornår bruger babyen et aktivitetstæppe?

Ret tidligt vil et aktivitetstæppe være stimulerende for den lille ny. Omkring 10 ugers alderen vil han eller hun begynde at blive bevidst om sine omgivelser og nysgerrig på indtryk i sin umiddelbare nærhed.

I starten vil han/hun nok bare ligge og kigge på farverne og det hængende legetøj på tæppet. Men i takt med tiden vil barnet begynde at række ud efter legetøjet.

Hvorfor købe et aktivitetstæppe?

Der findes rigtig meget babylegetøj og du undrer dig måske over fordele ved et aktivitetstæppe. Disse er:

  • Godt sted at ligge: Du får et sted, hvor den lille kan ligge varmt og trygt.
  • Lærerigt: Det er lærerigt for den lille, hvor motorik, kreativitet og fantasien bliver styrket med de mange nye indtryk og muligheder.
  • Øve sig i at ligge på maven: Et legetæppe vil være et godt sted når den lille skal øve sig i at ligge på maven. Her kan det være spændende for ham/hende at se farverne, lyde og række ud efter mønstre på tæppet. For det at ligge på maven er vigtigt i forhold til at styrke rygmusklerne og arme.
  • Du har frie hænder: Det at passe en lille er en fantastisk tid. Men det er samtidig også hårdt, for du får sjældent tid til at klare alt det andet du ønsker. Og her er et aktivitetstæppe ligesom en kravlegård, et sikkert sted hvor den lille kan aktiveres og du får frie hænder, selvfølgelig i nærhed af barnet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *