Legetøj

Undgå IPad’en: Disse børnelege kan aktivere dit barn på en gråvejrsdag

Når vejret er gråt, og regnen siler ned, så er det ikke sikkert, at hverken du eller dit barn har lyst til at trække i regntøjet og lege udenfor. Derfor kan det være nemt at ty til underholdning i form at computerspil eller IPad’en. 

Hvis du dog ikke synes, at det er den optimale løsning, at dit barn sidder foran en skærm hele dagen, så får du her 3 ideer til børnelege, som kan aktivere dit barn på en gråvejrsdag. 

Udklædning

1. Byg med legoklodser

Lego er en klassiker, når det kommer til legetøj – men det er der en god grund til. Børn kan nemlig slippe fantasien og kreativiteten fri og bygge alverdens fantastiske ting ud af de farverige klodser. Det er også en hyggelig aktivitet, som i kan lave sammen. 

I kan enten udfordre hinanden, og se hvem der kan bygge det flotteste eller største hus, eller i kan bruge tid på at bygge nogle af de mange Lego modeller. Dette kan der gå flere timer med, da man både skal finde de forskellige dele og følge vejledningen. 

Hvis du vil forkæle dit barn, så kan du finde legoklodser og mange andre sjove former for legetøj til børnelege.

2. Klæd jer ud sammen  

En anden sjov leg – som ligeledes er en klassiker indenfor børnelege – er at klæde sig ud. Ryd dit klædeskab eller gør brug af barnets eget udklædningstøj og klæd jer så på efter et tema, som i finder frem til sammen. Det kan være i vil være fine damer, rumvæsner, dyr, astronauter eller hvad ellers jeres fantasi bringer jer frem til. 

Herefter kan i finde på en leg, som passer til jeres udklædning. Det kan være, at de fine damer skal holde te-selskab, eller det kan være at de vilde dyr er sluppet ud af zoo? 

Mor og barn

3. Lav jeres eget dukketeater

Hvis i er friske på at bruge jeres kreativitet, så kan du og dit barn bygge jeres eget dukketeater. Her er det bare med at tømme skabe og skuffer for kreative-redskaber og så gå i gang. Teateret kan i måske bygge ud af en papkasse eller lignende, og dukkerne kan enten laves ud af gamle sokker, eller de kan blive tegnet på papir, klippet ud og klistret på en pind. 

Når i er færdige med at bygge teateret og dukkerne, så kan i øve jer på et lille teaterstykke, som forælder, søskende eller bedsteforældre kan nyde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *