leg for alle

Det er godt at lege

Børn og voksne har brug for at lege. Det giver glæde og godt humør, samt det skaber en masse gode oplevelser. Der findes redskaber, som gør legene sjovere. På denne årstid, hvor der vådt og trist vejr, handler det om at finde på indendørs aktiviteter. December måned tilbyder, heldigvis en masse spændende aktiviteter.

Voksne bør være med til børnelege

Som voksen er det måske malplaceret at sidde og lege med dukker og biler. Men for børnene er det sjovt at lege med legetøj, sammen med forældrene. Selvom man som voksen kan føle sig dum og udfordret, så styrker det stadig det sociale og familiesammenhold. Er man ikke til dukker og biler, kan man være kreativ og lave følgende:

  • Male i malebøger – der findes malebøger til voksne
  • Lave sudoku og kryds & tværs som findes til alle aldre.
  • Spille brætspil
  • Til de aktive kan man gå til gymnastik og svømning for hele familien.

Med nogle af disse aktiviteter samles hele familien. Det er både hyggeligt og sjovt, og på denne måde er der nærvær. Det handler nogle gange om at lægge elektronikken væk, og være en familie.

Deltag i børnenes aktiviteter

Hvis husstandens børn går til diverse aktiviteter som fodbold, håndbold, svømning eller gymnastik, bør forældrene deltage. Børnene elsker aktive timer i løbet af dagen, det gør det endnu bedre hvis forældrene er engageret i det. Når man går til holdsport, indebærer det ofte nogle ture i form af konkurrencer og stævner.

Hvis man som forældre deltager i disse aktiviteter, styrkes jeres eget sociale netværk. I som familie kommer selv ud og oplever forskellige ting, og når jeres børn er ældre, vil de huske tilbage til den støtte og opbakning der har været i hjemmet.

Pause fra aktiviteterne og billige oplevelser

Når der er pause fra sport, bør man som forældre stadig aktivere sig selv og sine børn. Her kan den gode friske gåtur i naturen komme på spil. I julemånederne kan man med stor fordel besøge forskellige julestuer. Det er sundt for både børn og voksne at komme ud i den friske luft, selvom det regner eller er lidt køligt. Tag derfor ekstra tøj på, og spørg eventuelt nogle venner med børn i samme alder som jeres egen, om de vil med. Det løfter humøret endnu højere.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *