gaver

Sådan finansierer du gaverne til børnene

De fortjener jo det bedste, de kære små. Der er ikke noget skønnere end lyset i børnenes øjne, når de åbner gaver til fødselsdage, jul eller bare, fordi de fortjener det. Legetøj gør altid lykke, når de små har fjernet det glitrende papir. 

Det kan dog være en økonomisk udfordring at få råd til alle gaverne til årets forskellige højtider. Der er nemlig i forvejen mange udgifter forbundet med at holde en fødselsdagsfest eller fejre en familiejul, når man har en travl hverdag.

gaveopsparing

Få styr på budgettet i fællesskab

Selvom det er tanken, der tæller, så vil man selvfølgelig gerne opfylde sine børns legetøjsønsker. Særligt hvis de har peget på et helt specifikt stykke legetøj og nærmest ikke snakker om andet end den ene ting op til deres fødselsdag eller jul. 

For at kunne have råd til både gaver og hverdagens nødvendigheder, er det en god ide at fastsætte et budget i samarbejde med familien. Hvis man har faste aftaler omkring, hvor dyre gaver man giver, bliver det lettere at have overblik over udgifter til årets gaver i budgettet. 

Det kan også hjælpe forvirrede bedsteforældre og familiemedlemmer, der ikke er helt sikre på, hvor meget man giver for i gave. Et fast budget letter gaveindkøb for alle parter og gør det muligt at overholde sit eget hverdagsbudget.

Læg lidt til side hver måned

De fleste vil forsøge at have en opsparing, som man kan trække på i dyre eller trænge tider. Derfor kan en opsparing særligt til gaver være en fordel. Især hvis man har aftalt faste gavebudgetter og derfor ved, hvad man skal bruge på gaver gennem året. På den måde kan man lægge en smule til side hver måned, så man har de nødvendige penge, når gaverne skal købes. 

Det kræver selvfølgelig en del overskud og planlægning, og der vil som regel altid dukke uforudsete udgifter op i løbet af et helt almindeligt år. Disse udgifter skal selvfølgelig betales, hvorfor det kan være nødvendigt at trække på gavekontoen.

legetøjsklodser

Køb nu, og betal senere, kan lette økonomisk pressede tider

En måned som eksempelvis december er ofte presset økonomisk grundet alle udgifterne til julefrokoster, god mad og julegaver. Derfor kan man med fordel undersøge muligheden for at købe på afbetaling eller låne penge til gaverne, så det kan løbe rundt. Du kan eksempelvis købe gaverne på afbetaling og derfor dele udgifterne ud over en længere periode. 

Fordi gaver ofte skal gives på en specifik dag, kan det være nødvendigt at købe dem op til selve dagen. Ved at købe gaver på afbetaling undgår du at skulle have pengene lige nu og her, når gaverne skal gives. Du kan også tage et lån online, hvis du ellers har en velfungerende økonomi og har økonomisk sikkerhed i at kunne betale tilbage.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *