Børn leg

Sådan bliver dit barn glad for at lege udenfor

I dag er det mere end vigtigt for børn at huske at komme udenfor. Med smartphones og iPads kan vi hurtigt komme til at leve et digitalt liv, og selvom det er meget smart med sociale medier, så skal vi stadig huske naturen. Børnene vil helt sikkert nyde godt af den friske luft.

Det kan dog være lidt af et hovedbrud af få børnene med udenfor i første omgang. Hvis de er vant til at være indenfor i hyggelig omgivelser med tv og legetøj, så skal der ofte meget til at lokke det med ud. Det er dog muligt. I denne artikel kommer vi ind på en række gode råd til, hvordan du får dit barn til at elske at lege udenfor.

Mindre iPad, mere frisk luft

Måske har du hørt om begrebet ‘at få firkantet øjne’. Det siger man, når man har brugt for lang tid på at stirre ind i en computer, et fjernsyn eller en iPad. Sådan er der mange børn derude, der har det. Og mens iPad’en kommer med en masse sjove og gode spil, er det også rigtig vigtigt at få dit barn med udenfor.

Om det er parker, skove, strande eller blot baghaven betyder ikke så meget. Lidt frisk luft om dagen kan betyde rigtig meget. Derudover så rør man sig også ofte, når man er udenfor, og det er som bekendt også vigtigt at få rørt sig. At tage på udflugt er en god måde at lokke sit barn med udenfor. Ellers så prøv at bruge nogle af dit barns interesserer, eksempelvis fodbold, ridning eller noget tredje.

En god nats søvn er også vigtigt

Hvis dit barn skal kunne lide at komme udenfor, er det altså også vigtigt, at han eller hun får en god nats søvn. Har dit barn sovet dårligt inden jeres udflugt til stranden, så vil han eller hun helt sikkert være i dårligt humør – og det vil påvirke turen. Sørg derfor, at barnet kommer i seng i ordentlig tid.

Har dit barn mange smerter med at skære tænder, så vil en bideskinne være den rette løsning. Det kræver blot, at barnet sover med den om natten, og så skulle smerterne løse sig.

Vær et godt eksempel

For at inspirere dit barn til at komme mere udenfor, handler det også om at være et godt eksempel selv. Det nytter ikke noget at sidde med næsen begravet i telefonen selv. Det samme gør sig gældende, når først I er kommet udenfor. Du kan sagtens tage et par billeder, men lad være med at scrolle hele Instagram igennem, mens dit barn leger rundt i haven. Vær engageret og nyd selv den friske luft – måske du også har godt af det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *