motion

Løbebåndet er legetøj for motions entusiaster

Mens man er barn, er det bamser, biler, dukker og lignende der interesserer. I teenageårene bliver det så til sport, computere og spillekonsoller, og på et tidspunkt når mange en alder, hvor motion og styrketræning bare hitter. Her bliver legetøjet pludselig til vægtstænger, løbebånd, kondicykler og lignende. Og dette er super sundt, så længe det bruges med omtanke. Det er nemlig ikke helt ufarligt legetøj, hvis man bruger det forkert.

Sørg for at vælge et løbebånd, der passer til dig

At vælge det rette løbebånd er ligeså vigtigt for en motions entusiast, som den rette computer er for en gamer. Forskellige løbebånd har nemlig forskellige fordele og ulemper. Nogle løbebånd er designet med mange indbygget programmer, mens andre blot kan øge hvor stejlt du løber samt hastigheden.

loeb

Et løbebånd kræver ikke meget tilvænning. Det anvendes på samme måde, som hvis du ville løbe udendørs. Forskellen er blot, at i stedet for at vælge en specifik rute og hastighed, så indstiller du blot dit løbebånd, så det svarer til den type løbetræning, du ønsker. Hvis du vælger et løbebånd med indbyggede programmer, kan du også vælge et af disse, så du får forskellig løbetræning fra gang til gang.

Er et løbebånd ligeså effektivt som udendørs træning?

Det er meget svært at sige, om et løbebånd virker ligeså effektivt som udendørs træning. Når du træner ude har du vindmodstanden at tage højde for. Denne variabel eksisterer ikke på samme måde, når du træner på et løbebånd. Det betyder dog ikke, at du ikke kan forbrænde kalorier på et løbebånd. Som udgangspunkt forbrænder du ca. 5 kalorier hver gang, du bruger en liter ilt.

For at beregne din samlede kalorieforbrænding kræver det derfor, at du kender din optimale iltoptagelse. Dog kan langt de fleste løbebånd give en cirka indikation på, hvor mange kalorier, du har forbrændt. Dette er beregnet ud fra din løbehastighed sammen med den stigning, du har indstillet. Det er selvfølgelig ikke en præcis beregning, men det kan være en god motivation på løbebåndet, at du kan se kalorietælleren tælle op, mens du løber. Mange vælger nemlig netop at løbe for at tabe sig, mens andre træner kondition og udholdenhed på denne måde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *